Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”, în calitate de partener al Asociației de Dezvoltare a Liceului Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”, va implementa în următoarea perioadă proiectul “Armonie cu natura în ferma didactică”.

   Scopul proiectului constă în dezvoltarea și aplicarea principiilor ecologice ale permaculturii de către elevii și cadrele didactice ale liceului, prin reabilitarea și amenajarea unei grădini urbane, în incinta fermei didactice a liceului.

   Obiectivele proiectului sunt: reabilitarea livezii aflate în incinta fermei didactice, formarea conștiinței ecologice a elevilor, a părinților și a membrilor comunității locale, conștientizarea importanței ocrotirii mediului înconjurător, creșterea implicării sociale a elevilor din grupul țintă.

   Spațiul amenajat va cuprinde o livadă reîntinerită de pomi fructiferi, arbuști fructiferi, o grădină cu flori și plante aromatice, un foișor, dar și spații de acces între diferitele culturi.

   În derularea activităților acestui proiect parteneri ai liceului sunt Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila și Școala Gimnazială “Anton Pann”.

   Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul “Spații verzi”, componenta “Permacultură în Zone Urbane”.

   

"Armonie cu natura în ferma didactică" http://liceulghkconstantinescubraila.ro/ Admin GKC