FINAL DE PROIECT – INAUGURAREA GRĂDINII URBANE

 

 

     Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”, în calitate de partener al Asociaţiei de Dezvoltare a Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”, a finalizat astăzi, 11.09.2023, proiectul “Armonie cu natura în ferma didactică”, proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, prin programul “Spaţii verzi”, componenta “Permacultură în Zone Urbane”.

     În cadrul acestui proiect a fost amenajată o grădină urbană în care au fost plantaţi 1870 de arbuşti şi pomi fructiferi, plante aromatice şi nenumărate flori. Numărul persoanelor participante la activităţile proiectului a fost 335, iar al studenţilor voluntari de la Facultatea de Agronomie din Brăila a fost de 10.

     La festivitatea de deschidere a anului şcolar 2023-2024, elevii, părinţii, reprezentanţii partenerilor, ai oficialităţilor locale au vizionat o prezentare PREZI, în care au fost prezentate proiect şi rezultatele acestuia. De asemenea, toţi participanţii la festivitate au avut acces la grădina amenajată în cadrul Programului „Spaţii verzi”, Componenta Permacultură în Zone Urbane, ediţia 2023, lansat de către MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat. A fost  editată broşura „Un zâmbet, o floare, o rază de soare”, care a cuprins întreaga activitate a proiectului.

 

Inaugurarea grădinii urbane http://liceulghkconstantinescubraila.ro/ Admin GKC