"Un proiect depus, un proiect câștigat!

    Proiectul cu titlul ”Agricultorii viitorului pe plaiuri brăilene” a fost declarat câștigător, elevii și cadrele didactice învățând astfel despre agricultura modernă și sustenabilă. Elevii vor beneficia în perioada aprilie-mai 2023 de experiențe de învățare inedite, vor face vizite de studiu la ferme din județul Brăila, precum: S.C. RIGASI TRANS S.R.L, S.C. AGROAREND S.R.L. şi S.C. SISMAD AGRO S.R.L., care aplică tehnologii moderne, inovatoare și durabile, vor beneficia de lecții demonstrative derulate în clasă, în care vor învăța despre Agricultura 4.0 și Agricultura durabilă.
    Aceștia vor avea astfel ocazia să învețe despre tehnologii de ultimă generație precum mașini agricole care fac tratamente de precizie, pivoți autonomi care asigură irigare automată, stații meteo coordonate prin sateliți, tractoare de ultimă generație și alte echipamente tehnologice computerizate. În același timp, profesorii vor avea posibilitatea să asimileze și să livreze conținut de specialitate inovator, actual și modern.
Obiectivul principal al granturilor Agricultura 4.0 îl reprezintă schimbarea percepției generale cu privire la profesia de agricultor și motivarea elevilor pentru a urma o carieră în domeniul agricol.
Creștem prin Educație Agricolă (CEA) este un program finanțat de Romanian-American Foundation (RAF) și derulat de un consorțiu de organizații din care fac parte Fundația World Vision România, Junior Achievement România, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Centrul Român de Politici Europene.
 
 
Creștem prin Educație Agricolă! http://liceulghkconstantinescubraila.ro/ Admin GKC